dissabte, 12 de desembre del 2009

Actualitat educativa Sessió 4



Van presentar les notícies i van destacar les més importants com:
• EL TANCAMENT DE LES ESCOLES AL FEBRER I LA NEGATIVA DELS PARES DAVANT AQUEST FET.

però en aquest cas en concret, un tema que van dir per sobre abans de la seva notícia recalcada , va ser el tema més rellevant per nosaltres i d’aquí va sorgir tot el debat.
Un estudi publicat a la notícia pronunciava que les famílies considerades progres són les menys implicades amb l’educació dels fills i per mi no es cert. L´educació que imparteixen es basa en la negociació, parlant, dialogant amb el nen...
L’únic motiu que podem dir que és una educació més complicada es que es necessita més temps a aplicar i veure resultats i més paciència per part dels pares, ja que eviten les imposicions i valoren més els raonaments.


Repartien les famílies en quatre tipus diferents:
• Convivencial- harmònica (bon clima familiar , tradicionals...)
• Conservadora e introvertida (família mitja amb valors de sempre)
• Progressista (d’esquerres , rebutgen el càstig)
• Conflictiva (problemes emocionals continus , poc control cap als nens...)
Ens va interessar molt l’article dels tipus de famílies relacionat directament amb el fracàs escolar i personalment jo no estic gens d’acord amb l’estudi i els seus resultats, ja que sempre havia pensat que era a la inversa, que les famílies conservadores mitjançant la seva imposició a la llarga aconseguien la revelació del infant o adolescent.

El segon grup de l´exposició de les notícies d´actualitat educativa van tractar de tema principal a debatre:
• LA ALIMENTACIÓ, EL HÀBITS ALIMENTICIS ACTUALS I LA LLEI DE NUTRICIÓ.

En aquest cas tots estàvem més o menys d´acord en què és molt important el risc que comporta una dolenta i poc equilibrada educació alimentaria.
És important també inculcar l´idea de la importància de fer exercici físic de forma quotidiana per tal de tenir un bon equilibri i una millor salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada