dimecres, 16 de desembre del 2009

Actualitat educativa Sessió 5














Avui han fet un seguiment de les notícies que ja havien fet anteriorment:
• Crucifix a les aules : Encara hi ha notícies en contra dels crucifixos a les aules i d´altres articles conservadors.
• Ens han comentat també que han obert 12 escoles el dia 7 del pont a petició dels pares que treballen.
• Han ampliat la notícia de la proposta de la reforma del calendari escolar amb setmana de febrer.
• Han dit també que a València per cada escola pública hi ha quatre privades , noticia que m´ha sobtat negativament.
• S´ha comentat el retard de la implantació dels ordinadors portàtils a les aules , ja que han passat d´una proposta de 33.000 exemplars a 6000 reals d´implantació a les escoles. Una promesa més que no arriba a cumplirse.
• La notícia que hem fet com més destacada és el pacte de la proposta de la nova instal•lació dels programes de Microsoft a les escoles , envers altres programes de programari lliure gratuïts.
És un acord que està per pactar entre Microsoft i el Ministeri d´Educació , ja que les TIC són el futur i ells volen mantenir el seu monopoli.
Aquest tema a passat a un segon pla en quan hem nombrat les oposicions , tema que m’interessa moltíssim , encara que queden molts anys pel davant de feina i aprenentatges previs.
He participat molt , donant la meva opinió ja que des de que van fer les oposicions les meves amigues va ser quan van comentar-me bé com era la seva feina i quins temes tenien per estudiar per aprovar-les i jo vaig començar a interessar-me per aquesta professió.
Després hem passat a un altre tema relacionat amb l´anterior d´una forma encadenada. Hem parlat del tipus d´escola i la diferència entre les escoles públiques , privades i concertades. M´ha sobtat que no sabia que en les escoles concertades la Generalitat no pren decisions , ni decideix sobre les metodologies, sempre havia pensat que sí.
La resta de característiques ja les coneixia.
Hem fet una mena de valoració dels canvis dels nostres estudis cap al pla Bolònia. I sobretot de cada mòdul que ara fem, una qüestió bàsica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada